Bliksembezoek
16 februari 2026 - Schiermonnikoog, Nederland
En daar gingen we dan weer, even er tussen uit. Na lang wikken en wegen besloten we tot twee nachtjes Schiermonnikoog om op de terugweg via Leeuwarden te gaan om Wiebo te feliciteren met zijn verjaardag. Voor de wekker wakker en het koffertje is snel gepakt. We stappen in de auto en gedurende de reis naar Lauwersoog gaat het steeds harder regenen en de sneeuw verdwijnt. Even wachten en dan vertrekt de boot, we lunchen met koffie en een broodje op de boot. Na 45 minuten komen we aan en met de bus naar het centrum en dan naar ons hotelletje de 4 dames. Een relatief klein hotel en voor onze kamer lopen we buitenom en het zonnetje begroet ons als we de kamerdeur openen. Even bijkomen en dan huren we fietsen, Sipke een gewone en ik een elektrische. We fietsen naar het noorderstrand en lopen daar een stuk, de branding is nog veel verder daar kunnen we niet naar toe, er is een soort geul ontstaan. Terug naar het dorp en we drinken wat in ons hotel waar we ook dineren. Het smaakt werkelijk verrukkelijk en nu dus weer op onze kamer. Tot morgen.
Ineke Nieuwkerk:16 februari 2026Gezellig, zo eventjes er tussen uit. Veel plezier
Irene Schiphorst-Blom:16 februari 2026gezellig geniet er van.