Rondje op ons stalen ros

5 augustus 2025 - Vlieland, Nederland

Ook vanmorgen bij het opstaan een zonnetje en blauwe lucht maar de vlaggen stonden strak dus een enorme wind. Eerst maar ontbijten en na een krantje besluiten we via een omweg naar het Badhuys/strand te fietsen. Eerst dus langs de weg en dan steil rechts omhoog en door het bos. We stoppen bij een uitzichtpunt natura 2000 en gaan dan weer verder, zo nu en dan voelen we wat druppels maar dat mag de pret niet drukken, we hebben meer last van de sterke wind. We stallen onze fietsen bij hotel Seeduyn en lopen dan naar het Badhuys, we merken meteen dat we op het strand gezandstraald worden dus drinken binnen een kopje koffie en lopen dan het strand op. Helaas het lijkt wel dat wij op Vlieland niet zonder regen op het strand mogen lopen maar hier vinden we snel wat op. Er liggen een heel stel windvangers voor de verhuur op het strand opgestapeld en die vormen een uitstekend onderdak, wat bescherming tegen de regen en zeker tegen de wind. Zodra het droog is vervolgen we onze weg naar de branding, een enorme branding. We lopen tegen de wind in een stuk en lopen dan voor de wind weer terug en fietsen dan naar Stortemelk, de Bolder (kantine van de camping) en eten daar een stokbroodje. Terug naar ons hotel maar bij het voetbalveld wordt er gekaatst en als rasechte Friezen stoppen we daar om even te kijken. Dan terug naar hotel en na een vroeg drankje met bitterballen op het terras dineren we ook op het terras! Morgen onze laatste dag alweer.

1. Ineke Nieuwkerk:
    6 augustus 2025
    Wow wat een mooi verhaal weer en prachtige luchten Pietie. En nu weer terug naar huis? Zijn de dagen weer op?