En weer aan zee!

29 augustus 2025 - Zoutelande, Nederland

Al snel op onze korte vakantie op Vlieland vertrekken we vanmorgen  na het ontbijt alweer richting zee, dit keer weer naar het ons vertrouwde Zoutelande , onze verblijfplaats is wel nieuw voor ons, residence Soutelande dit keer. We wilden er niet in één keer naar toe rijden en we stopten daarom bij Slot Loevestein, het beroemde kasteel van waaruit Hugo de Groot in een boekenkist ontsnapte. Van de snelweg af een mooie route door moerasgebieden en na het parkeren nog een eindje lopen naar de ophaalbrug. Met de museumjaarkaart komen we snel binnen en dan eerst maar aan de koffie . Dan lopen we in het kasteel rond en bewonderen het uitzicht en de diverse ruimtes en gelukkig het is daar eenrichtingsverkeer dus op de smalle trappen naar boven kom je verder niemand tegen. Met een wenteltrap komen we weer op de begane grond terecht waar we onze lunch in de taveerne eten. Nog even over de bolwerken lopen en dan in de auto naar ons tijdelijke adres in Zoutelande. Het parkeren ging soepel, dat adres hadden we al via internet bekeken, een ander verhaal is het sleuteladres…. We volgen de pijl en drukken dan op de bel bij nr 13, was wel kamerverhuur maar hier moesten wij niet zijn. Via parkeerplaats opnieuw goed kijken en toch maar op de telefoon opgezocht en ja hoor het was ietsje verder lopen…..de sleutel en op naar boven want de lift was juist buiten gebruik vanwege onderhoudsbeurt. Mooie ruime kamer en na even bijkomen op weg naar de winkel voor wat boodschapjes zodat we morgenvroeg wat te ontbijten hebben. Even langs de zee en vanavond hebben we gegeten bij het ons bekende adres, de Babbel, heerlijk gegeten en nu uitbuiken en op naar morgen!

1. Ineke Nieuwkerk:
    29 augustus 2025
    Wat goed van jullie, weer op reis. Heb plezier, en fijne vakantie.!!
  2. Pietie Tiekstra-Roelfsing:
    29 augustus 2025
    Het is maar heel mini hoor, maandag weer naar huis
  3. Henk Kingma:
    30 augustus 2025