Rustig dagje

30 augustus 2025 - Zoutelande, Nederland

Vanmorgen heerlijk uitgeslapen en dan aan de koffie en een gekookt eitje bij het ontbijt. We stonden op, geheel in tegenstelling met alle weersverwachtingen, met een strak blauwe lucht en een zonnetje. Afgelopen nacht heeft het behoorlijk hard geregend en onweerde het lang en hevig. Nadat ons ontbijt wat is weggezakt lopen we naar zee en zitten heerlijk op een bankje in de zon naar de zee te staren en te genieten. Weer een stukje lopen op de boulevard om tenslotte koffie te nuttigen in een strandtent. Via het dorp lopen we weer terug en er blijkt een klein marktje te zijn met antiek en curiosa, ik scoor oorbelletjes in de vorm van een veertje en warempel nu voor Sipke een nieuw koffiemokje. Als lunch wilden we graag een broodje haring en we strijken bij de eerste vistent neer, hier zijn we bijna het genot van een broodje haring verloren, gewoon niet lekker, gelukkig wordt onze smaak weer teruggebracht naar normaal bij de tweede vistent waar we een lekkerbek en kibbeling eten. Bij de eerste druppels lopen we weer naar ons appartement om even bij een kledingwinkel te stoppen wat direct bij ons om de hoek ligt. Ik ga kijken maar Sipke kopen, een mooi dik vest alvast voor de koudere dagen die zeker gaan komen. We eten bij het wokrestaurant in Koudekerke en straks lopen we nog even naar zee als het donker is. Op naar morgen!