Pléneuf-Val-André

12 september 2024 - Erquy, Frankrijk

Zoals de hele tijd in deze “zomer” vakantie rustig opstaan en ontbijten en zowaar alweer krantje lezen. Tegen het eind van de ochtend brak er een flauw zonnetje door en buienradar gaf geen buien aan dus wij op weg naar Pléneuf-Val-André. We hadden op de kaart bekeken wat een gemakkelijke parkeerplaats was en ja dat klopte, even precies kijken hoe je erop moest komen en de parkeerplaatsen niet al te ruim maar het lukte prima. Op naar de zee/boulevard. De boulevard met 101 villa’s volgens de toeristische informatie. Nu dat klopt, vele mooie villa’s langs een lange boulevard met veel bankjes om even uit te rusten. Bij het eind van de boulevard lopen we het centrum in, langs het casino, bij het restaurant daar zat alles al vol dus wij op zoek naar een ander restaurant, gevonden aan de place du Général de Gaulle, Les bains. We zaten heerlijk aan een tafeltje in de zon, de zonnebril zelfs op, toch is het weer onbetrouwbaar, het ging opeens stortregenen dus alles en iedereen naar binnen, de parasols waaiden zelfs bijna weg. Heerlijk gelunched en daarna met de auto op weg naar de supermarkt voor wat boodschappen en tanken. Worden we tegen de avond gebeld door de “camping”, of we een afspraak wilden maken, nu wij naar de receptie, wilden ze graag weten hoe laat wij zaterdag dachten te vertrekken en dat werd zelfs op een lijst geschreven, de sleutel kon dan in de brievenbus, over regelen gesproken….. er was bij de receptie ook een klein marktje opgebouwd met lokale producten. Wij bestelden een halve kip en de 20 minuten wachten bezochten we het strand. Morgen onze laatste dag.

1. Ineke Nieuwkerk:
    12 september 2024